+(45) 70 55 50 40 Driftstatus: Alle servere er OK

WordPress købe-theme vs. skræddersyet theme

Mange mindre webbureauer tilbyder at lave unikke websites vha. købe-themes. Der er nemlig en stor margin at tjene for bureauet, og desuden er det nemt for dem hurtigt at tilpasse farver, logo osv. og hvis kunden alligevel ikke kan se forskellen med det blotte øje, hvad er problemet så egentlig i det?

Her er lidt man bør overveje inden man køber en løsning baseret på et WordPress købe-theme:

kodebasenStor kodebase

Kodebasen i themet er markant større da themet ofte forsøger at tilfredsstille så mange købere som overhovedet muligt. Det giver som regel en masse ekstra funktionalitet, hvilket gør det uoverskueligt for kunden i kontrolpanelet og ikke særlig brugervenligt.

langsomUnødvendige kald

Ved at ha’ så meget ekstra funktionalitet man egentlig ikke har behov for, får man som regel også et langsomt website, da mange unødvendige kald bliver foretaget i koden. Alle bør stræbe efter hurtige sites, det giver en meget mere behagelig oplevelse for slut-brugeren.

nye_funktionerNye funktioner

Fremtiden er heller ikke lys, hvis kunden ønsker specifikke funktioner senere, da det er meget sværere at skrive ny kode i et theme udviklet af andre end hvis man selv havde skrevet koden fra start. Desuden tager det længere tid og det koster derved også mere på længere sigt.

pluginsFancy plugins

Hvis et bureau benytter sig af købe-themes betyder det også ofte at løsningen er baseret på en masse fancy plugins som alle skal spille sammen, hvilket ofte ikke er nemt. Det er meget bedre at samle ektra funktioner i themet og benytte få men gode og velrenommerede plugins til f. eks. SEO, sikkerhed o.l.

hackerHackere

En anden effekt er at købe-themes benyttes af rigtig mange, derfor er de også interessant for hackere, da de kan ramme mange sites hvis de finder et sikkerhedshul. Et problem man sjældent står overfor med eget theme kodet specifikt efter behov.

tidTidskrævende

Man vil ofte skulle bruge meget tid på at holde alle plugins og themet opdateret, da der løbende vil komme hotfixes, sikkerhed og andre forbedringer. Men er det så kunden eller bureauet der skal dække de ekstra timer?

Er det aldrig en god idé at købe et theme?

Jo hvis man er nyopstartet virksomhed, forening eller privatperson med et lille web-budget på under 5000 Kr. kan det være svært at finde professionelle som kan udvikle et skræddersyet theme. Derfor kan et købe-theme være en god og billig løsning.

Man skal dog være klar over at der skal investeres tid for at forstå løsningen samt at holde det hele up-to-date løbende.

Professionel WordPress løsning

Hvis man der i mod har et budget på over 6500 kr. vil det oftest være muligt at få en skræddersyet theme løsning som til og med er responsive. Desuden er det muligt at tilkøbe professionel hosting samt serviceaftale, så man ikke skal bekymre sig om andet end at fylde indhold på websitet.

Hos WebCoders kan vi selvfølgelig hjælpe med et skræddersyet WordPress theme, som er hurtig, gennemtænkt og lige efter bogen. Vi har gennem tiden udviklet mere en 250 WordPress løsninger store som små, og bliver endda flittigt benyttet af andre bureauer.

Vi glæder os til at høre fra dig.
Kontakt os

WordPress købe-theme vs. skræddersyet theme